Friday, March 2, 2007

web tarihçesi

Web projesi, ilk olarak 1989-90 yıllarında İsviçre'de CERN fiizk labaratuvarlarında fizikçilerin araştırma sonuçlarını hızlı bir şekilde paylaşmalarını sağlamak düsüncesiyle geliştirildi. 1993 yılında İllinois Üniversitesi süper bilgisayar uygulamaları ulusal merkezinde ilk çapraz-geçişli, grafiksel tarayıcı olan Mosaic geliştirildi.

Bugün ulaşılabilir bilgilerin hacmi devasa boyuttadır ve hızla büyümektedir. Dünyanın önde gelen birçok şirketi, üniversitesi, ve araştırma organizasyonları Web’de yer almaktadır, bunlara da her gün yenileri eklenmektedir. 25 Mayıs 1996 tarihinde Internet Solutions 59.628.024 kışinin İnternet'te dolaşmakta olduğunu ve İnternet'te 304.177 web sitesi bulunduğunu tahmin etmiştir.

Web “Uluslararası Okuyucu İlişkileri" anlaşması üzerine kurulmuştür. “Eğer bilgi varsa, herkes (yetkilendirilmiş) dünyanın her yerinden bu bilgiye ulaşabilecektir.”-Levy-. Web üzerinde birçok değişik kaynaktaki bilgilere erişebilirsiniz. –rakipleriniz, müşterileriniz, teknoloji üreticileri, üniversiteler, finans kurumları, yerler, vb.. Bu bilgiler birçok farklı bilgisayar platformunda bulunabilir. Web mekanizmaları bunları bilme ve ilişkili olma zorunluluğundan kurtarır.

Web yaratıcıları bir takim çalışma prensipleri etrafında anlaşmaya varmışlardır. Merkezi kontrol olmayacaktır. Bu Web etiğine göre herkes yayım yapabilir ve herkes sunulmuş bu bilgiyi okuyabilir. Bütün Web Sunucuları aynı protokolleri/mekanizmaları kullanacaklardır. Web üzerinde iletişim için http, iletim mekanizması kullanılacaktır.

Http Web Sunucu tabanı olacaktır. – mesajların gönderilmesi ve istenen bilgilerin sağlanması için. URLs (Universal Resource Locator) ağ uzayı adreslemesi için kullanılacaktır. Bütün Web tarayıcıları aynı temel dili kullanacaklardır.- HyperText Markup Language ve Web tarayıcı mekanizmaları değişik formatları destekleyecek şekilde yapılandırılacaklardır. Web İstemcileri hangi formatı kullandıklarinı bildirecekler ve Web görüntülüyücüleri temel tarayıcılara değişik formatları kullanma izni verecektir.
kaynakça

Monday, February 26, 2007

Meta Tag Oluşturmak

meta taglar çok önemlidir bir sitenin arama motarlarında üst sıralara çıkmasını sağlamanız için uygun anahtar kelimelerle meta taglar oluşturmanız gerekmektedir.bu hiç bilmeyen için çok zor bir olaydır bundan dolayı programcılar ve web tasarımıyla uğraşanlar hiç bilmeyenler için meta tag generator die siteler açmaya başladılar ellerine sağlık bizim işimizi de kolaylaştırıyorlar.yapmanız gereken şey uygun anahtar kelimeleri(key word) aşağıdaki satıra girmek ve ok lemek gerisi ise

< head > < /head >
kodları arasına bu meta tagları uygun olarak yerleştirmek kalıyo size.. hayırlı uğurlu olsun efendim:)
meta tag oluşturmak için tıkla

ücretsiz web alanı alırken bakmanız gereken özellikler

ücretsiz bir hizmet sağlanıyorsa biliniz ki bu işin altında bir hinlik yatıyor.bir bakıyorsunuz size webde sınırsız alan verilmiş...tabii ki bu hizmeti sağlayanlar kat kat parasını çıkarıyor bu vermiş olduğu hizmetlerin.sizin yapmış olduğunuz sitede pop-up açıyor,banner koyuyor,text reklam koyuyor görüntü kirliliği yapıyor anlıyacağınız.
ücretsiz web alanı alırken bakmanız gereken ilk şey alan adını nasıl veriyor...
Alternatif alan adı şekilleri:
/kullanıcı adı
subdomain
/kullanıcı adı:size hizmet veren fimanın adı www.hizmetveren.com ise size verdiği isim ise www.hizmetveren.com/kullanıcı adı (bu kısma istediğiniz ismi verirsiniz.)
subdomain: size hizmet veren firmanın adı www.hizmetveren.com ise sizin sitenizin adı da
kullanıcıadı.hizmetveren.com olacaktır genelde subdomain verenlerden seçmenizi tavsiye ediyorum akılda daha kalıcı bir domaine sahip olursunuz..

aldığınız alana dosyaları göndermeniz gerekecek bunu yapmanın en kullanışlı yolu ftp kullanmaktır. eğer alan sağlayıcınız ftp desteği verirse alanınıza yapmanız gereken çok kolay hazırda kullandığınız ftp programını açacaksınız( bu cuteftp,filezilla,smartftp,ftpvoyager olabilir) ftp adresini girip kullanıcı adı ve şifrenizi yazacaksınız porta da 21 yazığ bağlan diyeceksiniz atmak istediğiniz klasörleri tek tek atacaksınız.ana sayfa yapmak istediğiniz sayfanın ismini index koymayı unutmayın..

ftp desteği de var fazla da reklam vermiyo geriye sizin bakmanız gereken tek şey ise verdiği alanın yeterli olup olmadığı olacak... eğer sizin projenize uygun ise alan gözünüz kapalı alın o hostu derim iyi yayınlar şimdiden herkese..
size önereceğim beleş host ise budur tıklayın

hosting almak istiyorsunuz ama fiyatlardan emin değilsiniz?

domaininizi register ettiniz sıra geldi hosting almaya ama fiyatları araştırmak ölüm gibi yapmanız gereken en basit şey http://www.hostbul.net/ adresine girerek istediğiniz özellikteki hosting firmasının pakedini aratmak... sitenin bir diğer güzel özelliği ise firmalar hakkında yorumların yapıldığı yani direk olarak firma yöneticilerinin sorunlara karşı kendini savunduğu bir mekan... girip bir gezmenizi tavsiye ederim ayrıcı ücretsiz hostin için tıkla

online html editörü

online olarak kullanabileceğiniz html editörü.site almanya kökenli olduğu için almanca ancak ingilizce versiyonunu da yapmışlar.
siteye ulaşım için tıklayın
işinize yarayacağını umuyorum...
güzel tasarımlar dilerim

Paratikla.com - Internette Gezinirken Para Kazanın

Sunday, February 25, 2007

linkread.com

linkread yabancı uyruklu bir site..tıklayarak,arama yaparak,mail okuyarak para kazanıyorsunuz üstelik bonus olarak size 8$ veriyor.. üye olmak için fazla beklemenize gerek yok denemeden zarar gelmez.yapmanız gereken tek şey aşağıdaki linke tıklayıp mail adresini yazmak daha sonra size gelen maildeki linke tıklayarak üyeliğinizi aktif etmeniz.ödemeler e-gold üzerinden yapılıyor..

linkread.com

internetten para kazanmak hayal mi??

arkadaşlar öncelikle şunu söylemem gerekli artık internetten para kazanmak için çok büyük bir yeteneğe sahip olmak gerekmiyor...bir web sitenizin olması için oturup saatlerce kod yazmamıza gerek yok artık herşey hazır.hatta bunun gibi hazır blog siteleri açıldıktan sonra yapmanız gereken sadece içerik oluşturmaya kalıyor.
webden para kazanmak için öncelikle sahip olmanız gereken şey özgün bir içeriğe sahip olmaktır.
www.copyscape.com adresinden hangi siteden copy paste yapmış çok kolaylıkla görebiliyorsunuz bunun için hazır olan bir şeyi copy paste yapmaktansa yapmanız gereken bilgili olduğunuz konuda bir şeyler yazmak ve üretmek olmalıdır veya daha fazla araştırma yapmanızdır.
internet sitesi olanaklarınız nelerdir??
şöyle söyleyim size tavsiyem öncelikle kendinize bir domain register etmenizdir.(domain:www.siteadı.com olarak da söyleyebilirim--bazılarınız bunu artık bilmeyen mi var diyorsunuz sanırım ama hiç bilmeyenlere göre anlatmaya çalışıyorum) domain almak için sizlere bir kaç öneri verebilirim.. türkçe arayüzlü olmasını istiyorsanız domaininizi www.ihs.com.tr sizlere önerebileceğim bir servis sağlayıcıdır.hosting fiyatları çok değişken olmakla beraber bence türkiye bulunan hosting firmalarından almanızı tavsiye ederim.çünkü bir sürü prosedürün ingilizce olması insanı biraz sıkabiliyor..
neyse bu konuyu fazla dallandırığ budaklandırmayalım sonuçta bir domain ve host edindikten sonra sitemizi nasıL kuracaz... hazır temple kullanabilirsiniz. www.aeystudio.com sitesinden temple alabilirsiniz gayet güzel templelar var hemde türkçe hazırlanmış yapmanız gereken front page programıyla temple içindeki index.html dosyasını açmanız ve gerekli değişikleri ve içeriği oluşturmanız peki biz bu içeriği oluşturduk parayı nasıl kazanacaz diye soruyorsunuz??
bir çok tık başına reklam veren siteler var bunların en önde gelenlerinden bir tanesi google-adsense. adsens eğer siteniz tutturursanız çok büyük kazançlar elde edebilirsiniz. çok basit bi siteden eğer içeriğiniz çalıntı değil ve arama motorlarında yüksek sıralarda çıkıyorsanız ve site içeriği ve reklamlar uyumlu çıkıyorsa sitenizde gelen ziyaretçi reklamlara tıklayarak siteden ayrılıyorsa günde 40$ kazanmamanız içten bile değil bunu yapıp başaranlar var...
forum açmak istiyorsanız eğer benim size tavsiyem genel bir forum açmayın binlerce yüzlerce genel forum şu anda interneti çöplük haline getiriyorlar.forum açmak istiyorsanız eğer yapmanız gereken tek şey bence belli bir kesime ve belli bir konuya yönelik forum açmak mesela benim forum sitem kendi mezun olduğum anadolu lisesine forum açtım www.atoal.com bu siteden adsense para kazanmak hayal gibidir biraz yapmanız gereken yaşadığınız şehirdeki belli başlı mağazaların veya sitelerin reklamını birebir görüşmelerle alabilirsiniz bu da sizlere anlaşmanıza göre ayda 100 ytl gibi bi gelir elde ettirebilir. benim sitemde şu anda çok yeni olduğu için reklam görüşmelerine çıkmaya yüzüm henüz yok :) hehehe
forumlardan adsense le para kazanmak çok zor çünkü sayfa gösterimi çok fazla olduğu için tık sayınız ne kadar artarsa artsın tık başına gelen ücret gittikçe azalmaktadır ve forum kullanıcıları adsense reklamlarına tıklamaya meyilli değildir.adsense i bir reklam olarak değil de sitenize kattığınız içerik olarak görmeniz lazım arkadaşlarınıza gir de bi tıkla birader diyerek kazanç elde etmek çok zor ve google belli bir zamandan sonra bunu anlıyor ve sizi banlayabiliyor.yapmamnızı tavsiye ederim arkadaşlar.
türkçe tık başına reklam veren siteler genelde ortalık sistemi kuran sitelerdir.bunların arasında gitti gidiyor,hemalhemsat,kitapyurdu,binbirmarka,randevum.com ve bir çoğunu bulabilirsiniz ama hepsininde güvenilir olduğunu söylememe mesela kitapyurdundan sizden biri gidip kitap siparişi vermesse ne kadar bakiyeniz birikse bile paranızı yatırmıyor sözleşmeleri iyi okumanız gerekiyor arkadaşlar bu konu hakkında her site için gerekli araştırmayı yapıp tek tek sizlere aktaracağım :) bekleyin... içerik reklamı veren sitelerden bir başkası ise www.katreklam.com
katreklam.com banner ve text , pop-up reklam olmak üzere üç ayrı reklam çeşidi sunuyor sizlere ve tık başına para veriyor..henüz bir ödeme almadım ama 25 ytl ye ulaştığı zaman paranızı yatırma garantisi veriyor..şimdilik benden bu kadar..

MK PoRTAL

mk portal ücretsiz bir portal yazılımıdır.yazılımı italyanlar yapmıştır.bu portal için bil edinebileceğiniz link www.mkportal.gen.tr
gerçek sitesi için : www.mkportal.it
mk portal ile ilgili daha fazla bilgi,skin ve blocklarla alakalı www.mjturkiye.net/forum adresinden bilgi edinebilirsiniz.

Google