Thursday, May 24, 2007

google hizmet reklamlarından hit kazanma yolları

google herhangi bir sitede gösterecek bir şey bulamassa şayet sitenizde hizmet reklamı adı altında size gelir elde ettirmeyen reklamlar yayınlayabiliyor. mesela "güneş kaç cantigrat derece"

"Ay ikinci insan"

gibi değişik reklamlar çıkabiliyor eğer sitenizde bu kelimeleri kullanırsanız sizin sitenizde üst sıralarda yer alabilir. nasıl mı bir düşünün türkiye'de belki binlerce sitede bu reklam yayınlanacak ve belki onbinlerce kişi bu reklama tıklayacak.tıkladığı zaman da üstteki anahtar kelimeler google da aratılacak sitenizde şayet bu kelimelere yer verirseniz aramalardan sizde çıkabilirsiniz ve sitenizin hiti artabilir..

grouphub.com

evet geleceğin olayı budur sanırım...
grouphub sizlere ne mi sunuyor.tüm ülke hatta dünya çapında bir ofis sunuyor sizlere internet üzerinde. program aslında bir mail grubu mantığında işliyor.ama forum olarak da düşünebilirsiniz.ürünün bedava free versionu da var paralı versiyonu da var. eğer bedava sürümü kullanmak isterseniz sadece bir proje açabilirsiniz ve sınırlı düzeyde upload yapabilirsiniz ama tanımanız için sanırım yeterlidir. sisteme davetiye mekanizmasıyla üyeleri ekliyorsunuz bu da demek oluyor ki sizin istemediğiniz hiç kimse sisteme giremez.belli kategorilerde sınıflandırabilirsiniz üye olanları mesela patron/müdür/asistan/sekreter gibisinden sizin yaratıcılığınıza kalmış bir olay. göndermek istediğiniz maili de istediğiniz sınıfa ya da kişiye ya da hepsine sizin istediğiniz doğrultuda gönderebilirsiniz. o kadar çok özelliği var ki burada yazarak bitiremicem gibi. ayriyeten bir chat odası var üyeler girip birbirleriyle istedikleri gibi sohbet edebilirler ve veri alış verişi yapabilirler.

DMOZ nedir??

Google dizin
Dmoz dünyanın en büyük açık dizinidir.dizinde yer almanız için bir para ödemenize gerek yoktur ve söylentilere göre dmoz dizininde yer alırsanız google'da üst sıralarda yer almaya başlarsınız. aslında google dizine girip operatör olmak için başvurursanız eğer sizi dmoz'a yönlendirdiğini görürsünüz. aslında google gücünü dmoz'dan alıyor da diyebiliriz bu durumda..
www.dmoz.org

siteniz gerçek kategorisini bulun ve ekleme talebi gönderinn.açık dizinin yöneticiliğini aslında sizin bizim gibi insanlar yapıyor.uzman olduğunuzu düşündüğünüz bir kategoriye başvuru bırakabilirsiniz. yani demek oluyor ki sitenizin dmoz'a kaydolup olmamasını sizin bizim gibi insanlar karar veriyor.zaten editör başvurusunda da hangi sitelerde görev alıyorsunuz veya hangi sitelere size ait gibi bir soru soruluyor haketmeyen giremesin diye bu da bu işi ciddiye aldıklarını gösterir. yalnız şöyle birşey söyleyebilirim bir konu hakkında araştırma yapacaksanız bence google'dan aratarak değil de direk dmoz'a yani google dizinden girerek kategorilerde gezinerek bulmaya çalışın derim konu hakkında page rank'e göre dizilmiş siteleri göreceksiniz ve emin olun ki işinize yarayan şeyler bulacaksınız..
afiyetle kaydolmanızı diliyorum :)

Google