Monday, February 26, 2007

ücretsiz web alanı alırken bakmanız gereken özellikler

ücretsiz bir hizmet sağlanıyorsa biliniz ki bu işin altında bir hinlik yatıyor.bir bakıyorsunuz size webde sınırsız alan verilmiş...tabii ki bu hizmeti sağlayanlar kat kat parasını çıkarıyor bu vermiş olduğu hizmetlerin.sizin yapmış olduğunuz sitede pop-up açıyor,banner koyuyor,text reklam koyuyor görüntü kirliliği yapıyor anlıyacağınız.
ücretsiz web alanı alırken bakmanız gereken ilk şey alan adını nasıl veriyor...
Alternatif alan adı şekilleri:
/kullanıcı adı
subdomain
/kullanıcı adı:size hizmet veren fimanın adı www.hizmetveren.com ise size verdiği isim ise www.hizmetveren.com/kullanıcı adı (bu kısma istediğiniz ismi verirsiniz.)
subdomain: size hizmet veren firmanın adı www.hizmetveren.com ise sizin sitenizin adı da
kullanıcıadı.hizmetveren.com olacaktır genelde subdomain verenlerden seçmenizi tavsiye ediyorum akılda daha kalıcı bir domaine sahip olursunuz..

aldığınız alana dosyaları göndermeniz gerekecek bunu yapmanın en kullanışlı yolu ftp kullanmaktır. eğer alan sağlayıcınız ftp desteği verirse alanınıza yapmanız gereken çok kolay hazırda kullandığınız ftp programını açacaksınız( bu cuteftp,filezilla,smartftp,ftpvoyager olabilir) ftp adresini girip kullanıcı adı ve şifrenizi yazacaksınız porta da 21 yazığ bağlan diyeceksiniz atmak istediğiniz klasörleri tek tek atacaksınız.ana sayfa yapmak istediğiniz sayfanın ismini index koymayı unutmayın..

ftp desteği de var fazla da reklam vermiyo geriye sizin bakmanız gereken tek şey ise verdiği alanın yeterli olup olmadığı olacak... eğer sizin projenize uygun ise alan gözünüz kapalı alın o hostu derim iyi yayınlar şimdiden herkese..
size önereceğim beleş host ise budur tıklayın

No comments:

Google